Bijenlint Hillegom
Werkgroep Bijenlint Hillegom

Werkgroep Bijenlint Hillegom

Het doel

Bijenlint Hillegom wil lokale initiatieven helpen bij het verbeteren van de bedreigde biodiversiteit. Het directe doel daarbij is het ondersteunen van de wilde bijen– en insectenpopulatie, middels het creëren van voedsel en nestelgelegenheden voor insecten en vogels.

Activiteiten

Het aansluiten, stimuleren en gezamenlijk uitvoeren van plannen, vastgelegd in het Groenplan van de Gemeente Hillegom. Dit betekent samen met lokale organisaties, bedrijven, scholen en particulieren inspireren en op weg helpen van bij-vriendelijke initiatieven. Dit geschiedt door aanplant of zaaien van drachtplanten en -bollen, het verminderen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen, het bouwen bijenhotels en nestelgelegenheden voor insecten.

 

Wij werken zoveel mogelijk met lokale overheden om op een beleidsmatige wijze bij-vriendelijke initiatieven binnen het openbaar groen te gaan beheren.

Meinhard van de Reep

Projecten

In 2021 staan er veel projecten op de planning:

Nieuws

Vogelwerkgroep

Gierzwaluwen in Hillegom

Met het oog op de toekomstige sloop van huizen in de Julianastraat en omgeving zijn in opdracht van STEK 51 nestkasten voor Gierzwaluwen geplaatst in de Julianastraat en de Prins Hendrikstraat.

Lees meer »
Vogelwerkgroep

Midwintertelling 2021

In Hillegom werden de polders, het bebouwde gebied en het bollenland aan beide zijden van de Veenenburgerlaan geteld. We telden in totaal 3408 vogels.

Lees meer »